Forum -> Choroby serca a bóle nóg
| Tytuł: | Choroby serca a bóle nóg |
| Autor: | Marian 25.2.2011, 10:51 |
| Mam chore serce, a od jakichś dwóch tygodni bolą mnie nogi. Na początku ból był niewielki, ale z każdym dniem coraz bardziej sie nasila. Co mam zrobić w takiej sytuacji? Jakie leki powinienem stosować? Czy mogę wziąć najwzwyklejsze leki przeciwbólowe? | |
| Autor: | delicja 25.2.2011, 13:48 |
| Raczej zwykłe leki przeciwbólowe ci nie zaszkodzą. Ewentualnie możesz stosować różne maści (bardzo dobra jest maść końska) | |
| Autor: | Iwonka 28.2.2011, 08:43 |
| Moim zdaniem powinieneś rozważyć zastosowanie akupunktury lub akupresury. To są świetne metody, które przynoszą wspaniałe efekty. Są one też bezpieczne dla osób z wadami serca. | |
| Autor: | Igor 28.2.2011, 14:33 |
| Jak dla mnie żadna akupresura czy też tam akupunktura nie są metodami zwalczania bólu. Jedyne co usuwają to pieniadze. Najlepsze są zwykłe leki przeciwbólowe, np. pyralgina. Tanie, szybkie i skuteczne. | |
| Autor: | Bogusław 1.3.2011, 08:14 |
| Jeśli chorujesz na serce to pamiętaj, aby przed wzięciem JAKIEGOKOLWIEK leku przeczytać uważnie ulotkę. Tam znajdziesz informacje czy możesz wziąć określone leki i czy nie spowodują skutków ubocznych. Jeśli nie będziesz pewien, to skonsultuj się z farmaceutą. | |
| Autor: | Ilona 1.3.2011, 13:11 |
| Na obecnym rynku jest wiele różnych leków, które są bezpieczne dla osób, które cierpią na różne choroby serca. | |